Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2013. május 26., vasárnap

Színkavalkád

Sziasztok, itt Zsuzsi. :)
Már jó rég nem írtunk a blogba, de higgyétek el, nem tétlenkedtünk azért. Bár anyut mostanában a varrás helyett a kosárfonás hozta lázba, azért úgy tűnik, lassan helyreáll az egyensúly. (Most is épp varr, nekem egy táskát, amit majd szintén megmutatunk a blogban.)
Már egy ideje készülődünk arra, hogy most már aztán tényleg varrás lesz műsoron. Két hete festettem egy jó nagy adag anyagot, mert szeretnék az új albérletembe két ágytakarót. Mivel a szobámban a lilás-pirosas színek uralkodnak, az enciánkéktől a lilán, püspöklilán és bordón keresztül a pirosig sokféle színt festettem. Feketével kombináljuk majd.





Viszonylag élethű színek


















Anyu pedig kinézett magának néhány új táskafazont, de a kész festett anyagjaink nagyon megfogyatkoztak már, úgyhogy ahhoz is festettünk elsősorban zöldes-sárgás színeket, rozsdabarnát, de egy kis lilát is.
Olyan érdekes, mennyivel másképp viselkednek a különböző színű festékek. A sárgák és zöldek jobban elterülnek az anyagon és egymással szeretnek keveredni, így inkább foltos, elmosódott szokott lenni a végeredmény, a lilákból viszont fantasztikus aprólékos márványos mintákat lehet alkotni. De természetesen mindegyik szép a maga módján. :)