Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2014. június 17., kedd

Epres-dobos emeletes torta

Egy nagy feladatot kaptam, hogy készítsek szülinapra egy nagy tortát, ami alul epres-tejszínes, azon pedig egy kicsi dobos torta. 



Nem volt kis feladat, már csak azért sem, mert a tejszínesnek meg kellett bírnia a felső tortát. Mégis a nagyobb fejtörést az adta, hogy hogyan díszítem meg. Az eper ugyebár piros, a pörkölt cukor pedig aranybarna és ezt a két színt nehezen tudtam együtt elképzelni.

A megoldás végül is nem lett rossz. Az alsó torta három db négytojásos villanykályha tepsi méretű piskótából állt, amihez joghurtos, epres, tejszínes krémet készítettem. A dobos tortához 6 db 2O cm nagyságú  lapot sütöttem és csokikrémmel töltöttem. 

Az epertortát tejszínhabbal kentem be, a dobost pedig csokikrémmel. Ami összehozta őket, az a csoki volt. Az alsó torta élén körbe lecsorgattam az olvasztott csokit és a dobos torta tetejének a szélét is belemártogattam csokiba. Úgy érzem ettől vált egységessé.



Eperrel díszítettem.
A megrendelőim vidékre vitték kocsival. Kicsit izgultunk mindketten, hogy megérkezik-e egyben, de beszámoltak róla, hogy nem történt baleset vele. Mindenkinek nagyon tetszett és ízlett is.

1 megjegyzés:

  1. Icu, végem lenne, ha a közeletekben élnék, mert ezeknek "műremekeknek" nem lehetne ellenállni....:-)

    VálaszTörlés