Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2016. február 28., vasárnap

Bepillantás a kulisszák mögé

Ma kicsit más témával jöttem.
A vállalkozáshoz szükség volt egy kicsit színesíteni, változtatni és ezt a színesítés a logót is érintette. A régi címkék elfogytak, ezért kézenfekvő volt most váltani. 
Kezdődött a tervezéssel, amit Zsuzsi kedves ismerőse készített egy táskáért cserében. A logó grafikai része Veres Gabriella munkáját dícséri, akinek ezúton is köszönöm a türelmes és gyors munkát.

A nyomtatást Kovács Lászlóné Emese készítette. A korábbi fekete-fehér helyett most színesben! 

Mostantól a munkáimon ezzel a logóval találkozhattok:





A másik pedig az új névjegy kártya, amit a fiam készített, mint a korábbit is.  Ebben az új, hogy a blog színeiből, mintájából készült a háttér. A nyomda kiválasztását és a nyomtattatást Zsuzsi vállalta.

Mind a logónál, mind a névjegykártyánál Zsuzsi segített a szempontokat felállítani, együtt döntöttünk arról, melyik változat legyen a végleges.

Ezen kívül elkészült a tavaszi kollekció katalógusa is, amit Zsuzsi készített a fotózástól a szerkesztésig.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.322272467943413.1073741832.104127419757920&type=3


Sok időt áldoztunk a fentiekre, aminek az aktualitását az adja, hogy résztveszek májuk 15-én Budapesten a Womanity Fesztiválon a tavaszi kollekciómmal, de erről bővebben majd később.

2016. február 18., csütörtök

Vintage laptop táska



Az elmúlt héten kaptam egy megrendelést arra, hogy vintage stílusú táskát varrjak egy laptopnak.  Korábban már varrtam Aliznak és bejegyzés is van róla. 
Most azonban egy kicsit más lett, mert az a zöld anyagom, amivel kombináltam elfogyott. Igy körülnéztem a rongyos zsákomban és ráakadtam erre a nem is tudom milyen színű szövetre, amit valamikor szoknyának vettem. Elmondhatom, hogy laptop táskának sokkal mutatósabb, mint aminek terveztem eredetileg. A rózsás anyag két féle léptékű, amit jól lehet kombinálni. 
Bélésnek egy apróbb virágú barna pamutvásznat választottam, belső zsebek és a laptop tartó része pedig az apró rózsásból készült. 
A táska mérete 30x40x8 cm. Állítható hosszúságú, lecsatolható fület is készítettem. A táska elején egy cipzáras zseb és a rongyoszsák új logója kapott helyet.

A táska megrendelhető egyedi méretben és más színben is. Ez a táska 6800 Ft.










2016. február 11., csütörtök

Minyonok ismét

Megtörve kicsit a tavaszi katalógusról készült beszámolót a tegnapi munkáimat szeretném bemutatni. Már korábban esett szó itt a minyonos párnákról, de a népszerűsége úgy néz ki nem csökken, folyamatosan érkeznek a megrendelések. 
Mind hárman egyszeműek, nagyok, puhák, ölelhetőek! 
Azt hinné az ember, hogy elsősorban a gyerekek kedvence, de például ezt a hármat egy megrendelő kérte és a "Sanyi Maci" feliratos Valentin napi ajándék, a másik kettő a Sanyi Maci unokáinak.
Szívesen varrtam tegnap, mert a sárga szín egy kis napsütést imitált a borús, esős délutánon itt a szobában.
A párnák továbbra is rendelhetők. Az elkészítési idő 2-3 nap - amennyiben ajándék lesz ezzel lehet számolni. Ára: 2600 Ft







Itt még "soványan": 

2016. február 9., kedd

Szívecskés táska

A tavaszi kollekcióm második darabja ez a táska. Tapasztalataim szerint vannak nők, akik a nem túl nagy táskákat részesítik előnyben, (mert úgyis hordanak maguknál ökoszatyrot.)
Gömbölyített alja és a lehajtóját díszítő szabálytalan szív kedvessé teszi. Mérete akkora, hogy az éppen szükséges női apróságok elférnek benne, mint pénztárca, telefon, kulcsok, határidőnapló,  egy üveg víz vagy egy esernyő.







A táska lehajtója mágnespatenttal záródik. Textilbőrből készült a füle, ami állítható hosszúságú. A nyers lenvászonból készült táskát bélyegtechnikával és applikálással készült részek díszítik.
                                      
Ebből is két színvilágot készítettem bordó és barnás-zöldes színekben.

Munkába, randira, városnézésre tökéletesen megfelel. Azoknak a hölgyeknek ajánlom, akik kedvelik a kis méretű, egyedi, különleges táskákat.
Remek kiegészítője a táskáknak a következő blogbejegyzésekben és a katalógusban is látható kozmetikai táska/tolltartó és a naplóborító.

                                       
Szívesen elkészítem más színben is igény szerint.




2016. február 8., hétfő

Régi idők úti poggyásza




A tavaszi kollekció legjelentősebb darabja ez a táska. Igazi ínyencség lehet a táskamániások körében. Egy olyan fazont szerettem volna alkotni, ami akár az idősebb, akár a fiatalabb korosztály számára vonzó lehet. Mivel ő készült utolsónak a kollekció tagjai közül, ezért volt időm jól átgondolni, inspirálódni. Amit tudtam, hogy bélyeg technikás lesz, mint a többi .Kiinduló pont a korábban felhasznált anyagok, színek voltak.



A táska egy nagy pakolós, munkába vagy iskolába járós táska. Méretét tekintve akár a laptop vagy nagyobb mappák is beleférnek. Sok belső zsebet varrtam bele azért, hogy szép rendet tarthasson a gazdája. Kulcstartó gondoskodik arról, hogy bosszankodás nélkül nyithassunk ajtót fáradtan, felpakolva hazaérkezéskor. 

A táskát táskamerevítővel béleltem, az alját duplán a jó tartás miatt. A csipkék után a fülek adják az igazi eleganciát. Ez alkalommal a természetes hatás kedvéért barna.textilbőrből készítettem, olyan hosszúra, hogy könnyen vállra vehető legyen akár kabátra vagy akár a nem éppen vékony hölgyek számára is. 
Ahogy a képeken látszik két variációban készült. Bármennyiszer is újra varrom mindig más és más lesz, mert a színes kockák a véletlen játéka szerint követik egymást. 
A színeshez a föld színeit használtam: barnákat, zöldet, bordót. Kicsit játékos, semleges színvilág, jól kihasználható. 
A bordó igazán komoly, határozott, karakteres. A csipkék teszik igazán nőiessé, romantikussá. Egy kedves  vásárlóm szerint olyan régi idők úti poggyász hangulata van. És igen, ha megnézzük valóban. A kis táskával együtt akár szettet is alkothat kisebb utazáshoz.


Azok a hölgyek, akik kedvelik a romantikus, természetes hatású, csipkés dolgokat, azoknak nagy örömöt tudsz szerezni egy ilyen darabbal. Biztosan nem marad észrevétlen aki ilyen táskával jár. Rendeld meg a kedvenc színedben és söpörd be az elismerő pillantásokat amikor viseled.

A táska megrendelhető a blog jobb oldalán lévő kapcsolat felvételi űrlap segítségével, vagy emailben: ombolicu@gymail.com, vagy telefonon: 20/7722240



2016. február 7., vasárnap

Tavaszi kollekció

Kedves Olvasóim! Örömmel jelentem be, hogy valódi mérföldkőhöz érkeztünk. Elkészült az első igazi kollekcióm és a termékeket tartalmazó katalógus Zsuzsi közreműködésének és kitartó munkájának hála. Ilyen, ha az embernek van egy ügyes, sokoldalú lánya is! Igyekeztem megtalálni azokat a használati tárgyakat, melyeknek eddig nagy sikerük volt a megrendelőim körében. Célként határoztam meg, hogy a munkadarabok egységes arculattal, rendelkezzenek, egymással kombinálhatóak legyenek.






Kétféle színvilág jellemzi, az egyes termékek egymással is összhangban vannak.. A barnás-zöldes természetes színek és a bordó, karakteres színek egészítik ki a nyers pamutvásznat, táskák esetében a lenvásznat. Továbbá fontos szempont volt, ahol lehet a természetes anyagok felhasználása - ettől csak helyenként a merevítő közbélés esetében tértem el. 
A lakáskiegészítők beilleszthetők a népies, hagyományos és a modernebb környezetbe is. A mostanában újra divatba jövő barnás otthonok igazi színfoltjai lehetnek.
A táskák, táskakiegészítők szintén ebben a két színvilágban készültek, nyers lenvászon alappal - tekintettel  a tavaszi világosabb ruhákra. Együtt és külön is nagyszerű ajándék válhat belőlük anyáknapjára, névnapra, nőnapra, születésnapra. Elsősorban azoknak a hölgyeknek ajánlom, akik kedvelik az egyedi, természtes,  kézműves dolgokat.

Itt jogos a kérdés, hogy mennyire egyedi valamit katalógusból rendelni? Mivel kézzel készülnek, egészen biztos, hogy nincs két teljesen egyforma darab.  Színben, színkombinációban lehet eltérés közöttük.

Örömmel veszem a véleményeket, javaslatokat a továbbiakra nézve. 
Termékeket emailben, vagy telefonon, vagy a kapcsolatfelvételi űrlapon ami a blog jobb oldalán található tudtok rendelni. 

Viszonteladóknak is szívesen varrok - egyéni árajánlat alapján.