Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2016. április 24., vasárnap

Kalapos Zsuzsi - farmer táska

A macskás farmer táskákat látva egy megrendelőm kérése volt, hogy ne macskák, hanem valami más legyen rajta. Kalapos Zsuzsi jött a gondolatomba először, amit már nagyon régóta szeretnék megvarrni, de valamiért nem volt rá alkalom. Hát íme:

Kapóra jött, hogy a lányom itthon volt éppen. Zsuzsi tervezte, kiszabta két verzióban is:



 Végül a kéket választottam, így nézett ki. A lufival együtt nagynak találtam, ezért lebontottam. Így pedig üres volt.
Ezért kerítést és keretet kapott a kép.

A táskába a megrendelő kérésére rózsás bélés került és sok-sok zseb, na meg a kulcstartó.

 Cipzárral záródik.
Szívesen elkészítem ennél kisebb méretben és más színben is! Legyen Neked is egyedi táskád, hiszen Te is egyedi vagy!

2016. április 17., vasárnap

Farmer kistáskák

Mivel elkezdtem piacra, vásárba vinni a portékáimat ideje volt varrni erre az alkalmakra egy "hétköznapibb" kollekciót, ami egységes, fiatalos, változatos. Erre találtuk ki a farmer táskákat és kiegészítőiket.

 Sötétkék alaponfehér virágos bélést kapott, belül egy kis zsebbel.

 A füle pöttyös, az elején a díszítésben is megjelenik a pöttyös pamutvászon.




Úgy terveztem, hogy a tavaszi kollekció kis táskája megfelelő lesz mintának, ezzel a szabásmintával készültek a farmerok is, némileg hajazva a tavaszi szivecskésre.
Nincs két egyforma!

A táskák mérete: 25x18 cm. A füle állítható és vállon átvetve is hordható.
Mágnespatenttal záródik.

2016. április 14., csütörtök

Kutyásoknak: csivavás táska

Lehet, hogy most sokaknál nem leszek népszerű, mert el kell mondanom, hogy én inkább macskás vagyok, nem annyira kutyás. Mióta az eszemet tudom jobban megtaláltam a hangot a bújós cicákkal. Éppen ezért kicsit felkészületlenül ért a felkérés, hogy varrjak egy csivavás táskát. Bár nem is olyan régen amikor a macskás táskát megosztttam a facebokon valaki megjósolta, hogy akkor most már jönnek a kutyásak is.
Mivel a táskáimat magam tervezem, igy egy-egy ilyen feladat nagyon fel tudja adni a leckét, hogy szép is legyen, izléses is és még a megrendelő igénye is teljesüljön ugyanabban a munkában. Egészen más dolog, ha van ihlet, de amikor nincs.... mint éppen ezzel a csivavás táskával.














Mióta elvállaltam azóta folyamatosan zakatolt az agyam, hogy milyen legyen. Mert az egy dolog, hogy lerajzolok egy csivavát és ráapplikálom a táskára, ezt bárki meg tudja csinálni, viszont amit kiadok a kezemből annak kívül-belül szépnek, minőséginek, praktikusnak kell lenni.
Néhány napig megrajzolva, néhány féle anyaból kivágva itt volt az asztalomon ez a kutyus. Valójában egyikkel sem volt tele a szívem. Tegnap este azonban egy újat szabtam, ráapplikáltam a ttervezett táska anyagára. Hiányosnak éreztem, valami kívánkozott köré.
 A megrendelővel együtt kiokoskodtuk, hogy ebből a laptoptákák és Erzsó-táskáknál igen népszerűvé vált anyagból csempészek bele.
A bélését is ebből varrtam. 

Egy kis rózsás anyag, egy kis csipke és nézzétek mi született:
Még én is szívesen hordanám - macskabolond létemre.

2016. április 12., kedd

Erzsó-táskák

Némi magyarázatot igényel a bejegyzés címe... :) Erzsótól kaptam a megrendelést ezekre a táskákra, akivel jó ideig nem sikerült találkozni, hogy odaadjam neki őket, így a varrószobában álltak. Neveztük őket így is, úgy is, vintage meg rózsás, meg barna... De végül úgy tudtuk a legjobban beazonosítani őket, hogy Erzsó-táskák. Szóval, nekik már ez marad a nevük. :)

Ezúttal nem laptoptáskák, hanem hosszú fülű, átvetős táskák készültek a népszerű vintage nagy rózsás anyagból. A táskákat kiváló minőségű barna műbőrrel kombináltam, ami gyönyörű tartást ad. Arról nem is beszélve, hogy jóval kevésbé koszolódik-használódik el a táska alja, mintha az is vászonból lenne.



Három táskára kaptam megrendelést ugyanazon személytől. Három egyforma táskát kért, de azzal a kikötéssel, hogy az övé legyen a legtutibb. Nos, megoldottam. Az ő táskája még két kis plusz fület is kapott, amivel kézben lehet hordani, illetve a nagy fülét nem a táska oldalán rögzítettem, hanem igazán trendi, aszimmetrikus megoldással. A lányom teljesen odavan ezért a táskáért, mióta itthon van, csak azt nézegeti kívül-belül, úgyhogy hamarosan varrnom kell még egyet. De bárki másnak is szívesen elkészítem, akár más színösszeállításban.



A táskák cipzárral záródnak, belül a szokásos kényelmi extrákkal vannak felszerelve: praktikus és csinos belső zsebekkel és kulcstartó pánttal. 
Még egy kis említésre méltó dolog: Veres Gabi munkáját dicséri a címke logója, aminek annyira eltalálta a színösszeállítását, hogy tökéletesen passzol ehhez a táskához. Illetve eddig gyakorlatilag mindegyikhez.



Zsuzsi új táskája

Sziasztok, itt Zsuzsi jelentkezik! :)

Táskás lányának lenni különös dolog. Mindenki azt hinné, hogy nekem csak úgy hetente teremnek a táskák... Na, nem így van. Nem mintha Anyu nem varrna szívesen nekem minden héten, de én mondom inkább neki, hogy ne az én táskámra pazarolja az idejét, hanem készítse a megrendeléseket, az aktuális kollekciót. A hétvégén szombat este viszont eldöntötte, hogy varr nekem egy táskát. Ezúttal nem tiltakoztam, mert a fekete pöttyös táskám - bármennyire is szeretem - túlságosan télies erre a szép tavaszra. 



Már korábban kinéztem az egyik Erzsó-táskát, amit a ma esti bejegyzésben láthattok, hogy én egy olyant szeretnék. Viszont más anyaggal szerettem volna, hogy egy igazán egyedi táskám legyen. Anyu ajánlott hozzá egy csodaszép nyomott mintás lenvásznat, ami gyönyörűen passzol a műbőrhöz.



Anyu leült, két óra múlva felállt, és ez a csodálatos táska került ki a kezei közül. Teljesen odavagyok érte, olyannyira, hogy hétfőn hozzá illő körmöt csináltattam. Kati a Szépségoázisban eddig is minden körmös kívánságomat teljesítette, és most is nagyon kreatívan megoldotta a feladatot! :)  Szóval, ha szeretnétek jó táskát, akkor Anyut keressétek, ha hozzá illő körmökre vágytok, akkor forduljatok Katihoz! :) 

2016. április 10., vasárnap

Egy cica, két cica, száz cica haj...



Gyanútlanul megvarrtam két cicás táskát három cicával. Már aznap, készülése közben ráköltözött a negyedik, azóta pedig vagy nyolcat rendeltek belőle. Még jó, hogy szeretem a cicákat! :)
Egy hatalmas farmertáskáról van szó, amibe minden belefér, ráadásul három dagi tarka cica őrzi, színes gombszemeivel.



A táskát belül a már megszokott kényelmi extrákkal szereltem fel: sok kisebb-nagyobb zseb, kulcstartó. Két masszív farmer füle van és cipzárral záródik. Ez a táska tényleg akkora, hogy a család reggeli bevásárlása, vagy egy komplett edző/úszó cucc simán belefér. Ajánlom mindazoknak, akik sok dolgot hordanak maguknál nap közben, de nem szeretik külön szatyorkákban tartani. Cicarajongóknak pedig kötelező! :)
Végül jöjjön egy képsorozat "Sári és a macskás táska" címmel. Azt hiszem, magáért beszél.




















Öt laptoptáska készült! :)

Nagyon népszerűek lettek a romantikus rózsás laptoptáskák, sok megrendelés érkezett, ezért egyszerre öt darabot kellett készítenem belőle. Mondanom sem kell, mindig meglepnek a vevőim, hiszen mikor elkészítek egy kollekciót, arra számítok, hogy már csak annak a darabjait fogják rendelni. Most valahogy ez a régebben készített laptoptáska került elő és hatalmas érdeklődés övezi. Persze egyáltalán nem bánom, mert ez is a szívem csücske, szeretem készíteni, jó látni, amikor glédában áll az összes, ami elkészült, és persze nagy boldogság, hogy az új gazdáik örülnek nekik. Legutóbb is kaptam egy nagyon kedves visszajelzést egy vásárlómtól, aki a lányának rendelt egy laptoptáskát. A visszajelzés pontosan tükrözi azt, ami számomra a legfontosabb: szép és praktikus.
A mostani öt laptoptáska kétféle anyagösszeállításban készült. A romantikus rózsás anyaghoz szürkészöld vastag szövetet, illetve olajzöld pamutvásznat használtam. A zöld anyag valószínűleg a jövőben sem lesz mindig pontosan ugyanaz, hiszen a textilfelhozatal is folyton változik, amit a múlt hónapban kapni lehetett, ma már nem. De eddig mindig sikerült megfelelő, szép anyagot találni a rózsás mellé.
A táskák apró részletei sem pontosan egyformák, hiszen volt, aki csak kézitáskát kért, amit nem laptophoz fog használni, így a belsejében laptop tartó pánt helyett plusz zsebek vannak.

Extra kényelmi kiegészítőként szívesen készítek a pántra egy vastag, erős, csúsztatható "párnácskát" azoknak, akik nehéz laptopot cipelnek benne.
Természetesen a laptoptáska továbbra is rendelhető, akár más színben, illetve ajánlom figyelmetekbe az új laptoptáskafazont, amiből a Piros laptoptáska készült. Ebben álló helyzetben van a laptop, így jobban a testhez simul, közlekedés közben kevésbé ütődik neki az útban lévő dolgoknak. Az álló fazont is szívesen elkészítem romantikus rózsás anyagból.

2016. április 9., szombat

Farmer kollekció

Váratlan és megtisztelő meghívás érkezett a napokban: Pécsre, a Tüke piacra hívtak a termékeimmel. Mivel mostanában ezerrel dolgozom a Womanity fesztiválra szánt romantikus kollekción, és közben teljesítem a megrendeléseket, eléggé váratlanul ért a dolog. 



Ennek ellenére valahogy sikerült egy egész farmer kollekciót tervezni és kivitelezni. Készült bele három kisebb táska, különböző méretű laptoptáskák, tablet-tokok, tolltarrtók, neszesszerek és telefontokok. Ezen kívül beleillik a kollekcióba egy nagy méretű macskás táska és egy kalapos Zsuzsis táska is, amikről később fogok írni.


Ezek a darabok nagyon a szívemhez nőttek. Sikerült nagyon jó anyagkombinációt összeállítanom: újrahasznosított, de jó minőségű farmer, nyers lenvászon, továbbá szürke és kék pöttyös és aprómintás pamutvásznak. Egyikre-másikra natúr pamutcsipke, szaténszalag vag rusztikus fagomb is került. 



Az első Tüke piacomat sajnos elmosta az eső, de legalább még nézegethetem itthon ezeket a szép farmer cuccokat! :) De természetesen nem szeretném örökké nézegetni - mindegyik megvásárolható!

Hamarosan írok róluk külön-külön is! 



2016. április 3., vasárnap

Lila nyári táska

Amikor másfél évvel ezelőtt megfordult a fejemben, hogy jó lenne abból élni, amit szívesen csinálok és még nagyon bizonytalan voltam magamban volt néhány ember, közöttük Mariann, aki hitt bennem. Nem csak bátorított, de tanácsokkal is ellátott. Nem felejtem el azokat a bátorításokat, amik nélkül biztosan nem tartanék itt, ahol ma vagyok. Egy kezdő vállalkozó dolga nem könnyű, azt sem tudtam, hol kezdjem, ebben mindig számíthattam rá. Hiszem, hogy Isten gondviselése, hogy jóindulatú, önzetlen emberekkel találkozzunk, akik segítenek rátalálni arra az útra, amin járnunk kell. Most szeretném valamivel megköszönni ezt az indítást. Tudom, hogy Mariann kedvenc színe a lila, ezért varrtam Neki ezt a nyári táskát.

A nyári táskák praktikus alapanyaga a lenvászon. Ezt a táskát is ebből terveztem. Lila pamutvászon és sok csipke díszítéssel. Jó tartású táskamerevítőt és szép sötétlila belső bélést kapott, sok belső zsebbel, kulcstartóval. A zsebek különböző méretűek, még külön tollaknak is van hely, így nem kell a táska aljában keresgélni az apróságokat, mindennek külön zsebe van. Mérete: 40x25x10 cm.






Ránézek és érzem a szikrázó napsütést, a virágpompát, olyan jó kedvem lesz tőle, amit nagyon szeretnék átadni másoknak is. Ezzel a táskával egy kicsit sikerülhet... 


2016. április 1., péntek

Testvéreknek tesó táskák

Egy kedves megrendelést teljesítettem ezzel a két nagyon hasonló táskával.

Talán ismerős a fazon, a minta.. igen, ez a rokokó táska kollekció nyáriasitott változata. 
Bordó táskát szeretett volna egy megrendelőm magának és a testvérének. A már meglévő készletbő tudtam volna egyet adni, de még egy kellett. Elfogadta a javaslatomat, hogy legyen a táska teste nyers lenvászon, amitől sokkal nyáriasabb lesz. 
A táska frontját bélyegtechnikával bordó anyagok összeválogatásával készítettem. A régi kollekcióknál még másik táska merevítőt használtam, ami nem annyira jól mosható. Ez a mostani viszont rendkívül jó tartást  ad a táskáknak, ami mosás után is szinte magától visszaugrik erre a formára, amit a gazdag tűzéssel még megsegítettem. Bátran ajánlom a nyári világos táskákat mindenkinek, mert jól moshatóak, formatartóak!.

Belül sok zsebet, egészen pontosan 6 db-ot varrtam, hogy mindig mindennek helye legyen. Nincs annál bosszantóbb, ha nem találom a táska aljában a sok holmi között amit éppen keresek - különösen a kulcsokra igaz, hogy szeretnek bújócskát játszani, na, de nem ebben a táskában! :) A hosszú pántra varrott karabinert beakasztod a kulcscsomóba és egy laza mozdulattal kiveszed a kulcsot és anélkül, hogy levennéd a táskát a válladról ajtót nyitsz. Ezt akkor értékeled leginkább, amikor mind a két kezed tele van és valahogy be kellene jutni. Nincs ezután táskarámolás, azonnal a kezedbe akad a kulcs!

A két egyforma táska kicsit azért eltér egymástól, hogy a testvérek véletlenül se tévesszék össze, ha együtt töltik a délutánt. Anélkül, hogy belenéznének tudni fogják, melyik kié.

Már írtam róla, hogy vannak megrendelések, amiknek a teljesítése munka, van ami játék. Az elmúlt két nap, amig ezeket varrtam játékkal telt! Nagyon élveztem minden percét. Ritka nálam az az érzés, hogy nem szívesen csomagolok be valamit, de most még néztem volna... viszont tudom, hogy a tulajdonosa nagyon várja.